Напередодні холодів у Запорізькій області "проінвентаризували" одне доволі делікатне питання. Йдеться про кількість безхатченків. Їх по області на обліку 1139 осіб. Поточного року у списку додалося ще 256 бездомних громадян. До речі, за останні 10 місяців 61 особі поновлено документи, та понад тисячі людей, котрі потрапили у складні життєві умови, надано соціальну допомогу. Однак попереду зима, а статистика минулих холодних сезонів не втішає -- область, на жаль, перебувала серед лідерів за числом загиблих від переохолодження.

 

Через те з 15 листопада відкриються 16 пунктів обігріву й харчування безхатченків і людей, які потрапили в складні життєві умови. Зрозуміло, що насамперед такі пункти відкривають у Запоріжжі та містах обласного підпорядкування. Втім, не забута й ціла низка районів, які, так би мовити, лежать на "шляхах міграції" звільнених з-під варти колишніх ув'язнених, які втратили соціальні зв'язки. Йдеться про Вільнянський, Оріхівський, Пологівський, Приморський, Якимівський та Чернігівський.

 

Зауважимо, що на харчування безхатченків в найближчі два місяці облрада виділила 120 тисяч гривень. Обіцяють і перше на курячому бульйоні, і друге (каша із сосисками), а також чай з хлібом.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України