За участю Президента України Петра Порошенка у Стрийському районі запустили свердловину на Колодницькому газовому родовищі. До кінця року дебіт газу становитиме 30 тисяч метрів кубічних на добу, а наступного — зросте утричі. Видобутий газ дасть змогу обігрівати одне невелике місто.


Як розповів «Голосу України» директор з розвитку компанії «Нордік» Тарас Федак, пошукову свердловину «Колодницька-1» було пробурено у квітні. За короткий час поряд з’явилися ще дві бурові вишки. Промисловий газ виявлено в усіх трьох свердловинах. На родовищі вже є підготовча установка, і добутий газ, який значно дешевший від газпромівського, після очищення потрапляє до магістрального нафтопроводу.


У вітальному слові Президент України Петро Порошенко зазначив, що Україна змогла диверсифікувати джерела енергопостачання, а тепер робить пріоритетним розвиток українського газовидобування, причому не монополізуючи цей сектор економіки через будь-які державні преференції. Влада повернулася обличчям до справжніх українських інвесторів.

Львівська область.