У кримінальній хроніці області за якусь добу зафіксовані щонайменше три злочини, у яких фігурує холодна зброя. У Мелітополі спільне розпивання алкоголю, з наступною п'яною бійкою сусідів -- пенсіонера і 36-річного чоловіка, закінчилася ударом ножа в шию. З'ясувалося, що старший тут був "вправнішим" -- і тепер його взяли під варту, а молодшого ховатимуть. Пенсіонеру за статтею "Навмисне убивство" загрожує до 15 років ув'язнення.

 

А у самісінькому центрі Запоріжжя, на зупинці транспорту "Універмаг "Україна", о 3-й годині ночі зазнав тяжкого поранення ножем 23-річний киянин. У такий чи то ранній, чи то ще пізній час молодий чоловік був напідпитку і цим вирішили скористатися двоє місцевих грабіжників. Кількома ударами ножа вони завдали жертві поранень черевної порожнини, передпліччя, стегна тощо. Віднявши мобільні телефони, гроші та деякі речі, зловмисники кинулися тікати. На щастя, були свідки події (місце все ж добре освітлене), які викликали "швидку" і поліцію. Молодого чоловіка прооперували, поліція десь до п'ятої ранку затримала обох грабіжників. Ними виявилися 27- та 28-річні запоріжці, до того ж уже неодноразово судимі. У них знайшли і награбоване, і знаряддя нападу. Найшвидше, що судитимуть рецидивістів за відразу кількома статтями Кримінального кодексу.

 

Ще один інцидент із ножем трапився теж на ґрунті спільного розпивання горілки. Напевне, господиня не вгадала з обідом, через те зчинилася сварка 66-річного жителя Хортицького району Запоріжжя зі своєю співмешканкою. Все закінчилося ножовим пораненням 69-річної жінки і її госпіталізацією. Порушене кримінальне провадження за ст. 121 (Навмисне завдання тяжких тілесних ушкоджень).

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України