Начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця затримано під час одержання 80 тисяч відкату. Його незаконні дії співробітники СБУ та військової прокуратури Західного регіону документували протягом десяти місяців. Про це на брифінгу повідомив перший заступник військового прокурора Західного регіону Євген Білоусов.

 

На початку року в СБУ звернувся підприємець, від якого начальник житлового управління вимагав винагороду у 8—10 відсотків від суми укладеного договору на виконання ремонтних робіт. І з того часу Юрій Голець перебував під ковпаком у правоохоронців.


У планах чиновника було укласти договори на суму понад 10 мільйонів гривень. Ще у вересні йому передали частину винагороди — 10 тисяч гривень. Після отримання наступного відкату Юрія Гольця затримали.


Слідчі також перевіряють причетність інших чиновників міськради до хабарництва. Було проведено обшуки у кабінетах начальника управління житлового господарства, першого заступника міського голови та в юридичному управлінні. Вилучено документи.


Міський голова відсторонив Юрія Гольця від виконання посадових обов’язків начальника управління житлового господарства. Прокуратура вимагає взяти затриманого під варту. Голова Львівської ОДА Олег Синютка, коментуючи останні події, застеріг чиновників, що слід чекати нових затримань.

Львів.

 


На знімку: під час затримання чиновника міськради.


Фото прес-служби СБУ.