Учасники АТО, які на війні стали інвалідами, взяли участь у всеукраїнських змаганнях "Ігри героїв", що проходили у Львові. На турнір приїхали 25 спортсменів з різних областей України, з них 13 -- з Львівщини.

 

Колишніх воїнів, які повертаються до повноцінного життя і служать взірцем для молоді, привітали в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Як заявив на відкритті "Ігор героїв" начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, дуже важливо допомогти поранених воїнам у соціальній адаптація та реабілітації, дати їм можливість знайти себе у мирному житті.

 

Організатором змагань з функціонального багатоборства виступила громадська організація інвалідів-воїнів АТО "Пульс життя". У програмі -- підтягування, лазіння по канату, відтискання, вправи з гирею, підняття штанги. Львівським "Іграм героїв" передували змагання у Харкові, Києві, Миколаєві та Дніпрі. Кращі з кращих у наступному році візьмуть участь у міжнародних змаганнях людей з інвалідністю, які відбудуться в Канаді.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України