Аеропорт Ужгорода має запрацювати вже навесні, а дорожня й прикордонна інфраструтура Закарпаття розвиватимуться швидше. Про це заявив під час робочої поїздки до Закарпатської області міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

 

Зокрема, Міжнародний аеропорт "Ужгород" має непогані шанси запрацювати вже навесні. Наразі вирішується низка питань щодо обслуговування польотів. З боку міністерства, запевнив його очільник, буде повна підтримка: "Ми готові якнайшвидше надати необхідну сертифікацію".

 

Перетин кордону з Угорщиною має стати максимально комфортним для громадян обох країн. Це робиться і шляхом розширення пропускних пунктів, і шляхом будівництва відповідної інфраструктури. На цьому В. Омелян наголосив під час огляду нового пункту пропуску "Дийда" (Україна) -- "Берегдароц" (Угорщина). Відвідав також КПП "Лужанка".

 

Разом із заступником державного секретаря Угорської Республіки з питань розвитку прикордонної інфраструктури Петером Кіш-Парціу обговорено широке коло питань, які становлять взаємний інтерес у розвитку прикордонної інфраструктури. В. Омелян наголосив на важливості запуску залізничного сполучення Будапешт -- Мукачеве. Угорська сторона готова розглядати цей варіант. Перевага цього сполучення у тому, що воно буде здійснюватися по євроколії (яка вужча від вітчизняної), тобто не буде довгих незручних очікувань при заміні на кордоні колісних пар. Це буде значно зручніше для мешканців регіону і для багатьох подорожуючих. "І матимемо добрий результат", -- додав міністр і похвалив голову ОДА Геннадія Москаля, "який справді живе проблемами регіону, так само, як і народні депутати, котрі представляють Закарпаття".

 

Далі з головою ОДА Г. Москалем та головою Виноградівської РДА Михайлом Русанюком оглянули місце під будівництво нового автомобільного пункту пропуску "Нодьгодош -- Велика Паладь". Міністр пообіцяв виділити кошти на проектно-кошторисну документацію. І запевнив: уже в 2017 році пункт пропуску буде відкрито. На завершення робочої поїздки міністр, якого супроводжував, зокрема, й народний депутат України Валерій Лунченко, оглянув під'їзні дороги та пункт пропуску КПП "Дяково" на україно-румунському кордоні. Він також провів зустріч із представниками румунського уряду, на якій обговорено питання створення більшої кількості пунктів пропуску через кордон та розвиток залізничного сполучення між нашими країнами.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України