Запрацював новий насіннєвий завод

 

У Кам'янці-Подільському запущено новий насіннєвий завод "КВС-Україна". Це дочірнє підприємство німецької компанії, яка вже понад півтора століття займається селекцією провідних сільськогосподарських культур і постачанням якісного насіння споживачу. Трохи більш як рік знадобився інвесторам, щоб пройти шлях від ідеї до відкриття виробництва. Новий об'єкт коштував двадцять мільйонів євро. Передбачається, що для його потреб засіватиметься дві тисячі гектарів, на яких вирощуватимуть, а потім доводитимуть до потрібних кондицій у виробничих цехах до шести тисяч тонн насіння на рік.

 

**

 

Газові борги виявились нездоланними

 

Підприємства комунальної теплоенергетики Хмельниччини за спожитий газ заборгували понад 257 мільйонів гривень. Рівень розрахунку за споживання становить менш як 77 відсотків. Найбільші борги виникли через непогашену різницю в тарифах для населення і бюджетних установ та заборгованості за послуги підприємств державного бюджету. Крім того, держава не відшкодувала 32,7 мільйона гривень призначених пільг і субсидій.

 

Серед найбільших неплатників опинились комунальні підприємства із чотирьох районів та ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". У деяких із них борги тягнуться вже тривалий час, однак і досі вони не змогли їх погасити.

 

**

 

Про здоров'я жінки поговорили на телемосту

 

У Хмельницькому міському перинатальному центрі провели телеміст "Київ -- Хмельницький -- Тернопіль", на якому обговорили проблему здоров'я жінки у XXI столітті.

 

До участі у семінарі долучилися фахівці провідних медичних вузів, науковці і практики, що поділилися досвідом роботи, набутим у провідних закордонних клініках. Під час телемосту медики прослухали лекції, що стосуються різних аспектів материнства та дитинства, гінекології та онкопрофілактики, ознайомитися із сучасними методиками лікування й світовими досягненнями у цій галузі.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницька область.

 

Голос України