«Слава Богу, уже ліпше. Мені пощастило, що не пошкоджені життєво важливі органи, — так учора відповів на телефонний дзвінок кореспондента «Голосу України» з лікарняної палати в. о. міського голови Ужгорода Віктор Щадей, котрого у вівторок невідомий ззаду вдарив ножем у поперековий відділ, коли він вийшов зі своєї машини на автостоянці на вулиці Минайській, 16.
Нагадаємо, що аналогічним чином — ножем ззаду в ліву частину поперекового відділу, біля своєї машини на вулиці Швабській торік наприкінці грудня було поранено одного відомого ужгородського бізнесмена. Наразі загрози життю В. Щадея немає. «Але медики кажуть, що два тижні таки доведеться пробути в лікарні», — додав очільник міста.
До речі, В. Щадей не оформляв лікарняного листка та продовжує виконувати обов’язки міського голови Ужгорода, а два його заступники Віталій Семаль і Володимир Фленько здійснюють лише оперативне керівництво. Секретарем Ужгородської міськради В. Щадей обраний 24 лютого, коли більшість депутатів оголосили недовіру міському голові, члену Партії регіонів Віктору Погорєлову. До обрання нового міського голови згідно із законодавством його обов’язки покладаються на секретаря.
Зауважимо, що це вже другий напад на В. Щадея. Перший мав місце навесні 2012 року, коли він уперше обіймав посаду секретаря міськради. Тоді його побили двоє невідомих у масках і камуфляжі.
Ужгород.