У Чернігові 12 грудня обвалилася стіна приміщення гуртожитку, що належить фабриці "Елегант". За даними управління ДСНС в Чернігівській області, причиною став вибух у кімнаті на четвертому поверсі, внаслідок чого обрушилися плити перекриття з четвертого по перший поверх та обвалилася стіна.

 

Загинула молода жінка, у якої залишилася маленька дитина. Постраждало 7 осіб, яких госпіталізовано до лікарні. З-під завалів звільнено пораненого 17-річного хлопця.

 

На місце надзвичайної події приїхав голова ОДА Валерій Куліч, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко дав доручення розселити людей. Вони тимчасово проживатимуть в готелі "Придеснянський" та в двох школах міста.

 

За словами начальника департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної адміністрації Сергія Болдирєва, в будівлі зареєстровано 180 осіб.

 

Мешканці гуртожитку не раз звертали увагу влади на аварійність будівлі, і її в деяких місцях нібито стягували, а перед обвалом у гуртожиток мала прийти ще одна комісія з обстеження.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України