У рідному дитсадку 47 малюків селища Замглай, що на Чернігівщині, влаштують новорічний концерт. Днями він знову відчиняє для них двері і запрошує в теплі групи. Замглайський ДНЗ «Малятко» віднедавна може похвалитися системою опалення на твердому паливі. Нову блочно-модульну котельню закладу відкривав перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич, представники влади Ріпкинського району та селища, повідомляє прес-служба ОДА .

 

— Звичайно, це не надто масштабна подія. Однак для селища Замглай вона є дуже важливою: діти зможуть отримувати якісну дошкільну освіту в комфортних умовах, — зазначив Леонід Сахневич.
Також він вручив бензопилу, а підприємці району потурбувалися про тюль та шпалери для оновлення приміщення садочка. Малеча пригощалася солодощами від спонсорів.
Варто зазначити, що котельня коштувала обласному бюджету 830 тисяч гривень. Для відновлення діяльності закладу необхідно було погасити і заборгованість за природний газ, що становила 181 тисячу.
Замглай лишається дотаційним селищем, але дитсадок свідчить — відродження можливе.

Чернігівська область.

 

Стрічку на відкритті оновленого дитсадка перерізають перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич та голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко.


Фото прес-служби Чернігівської ОДА.