На Вінниччині захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перевищує епідемічний рівень на понад 18 відсотків. Найбільше хворих на грип А(H3N2), його ще називають Гонконг-сезонний.

 

В інформації обласного департаменту охорони здоров'я, розміщеної 3 січня ц.р. на сайті Вінницької облдержадміністрації, зазначено, що показники захворюваності зросли порівняно з попереднім тижнем майже на п'ять відсотків і становлять 928 випадків на сто тисяч населення (епідемічний поріг -- 784,8 випадків на таку само кількість людей). Загалом майже п'ятнадцять тисяч краян звернулися по допомогу до лікарів із симптомами застуди та гострих респіраторних інфекцій. З них приблизно шістдесят відсотків -- діти. Через це у дев'яти районах області (із 27) у школах оголошено карантин. Загалом на вимушені канікули пішли учні у 71 загальноосвітній школі, трьох дошкільних навчальних закладах та чотирьох навчально-виробничих комбінатах.

 

Найбільше потерпають від грипу та застуди в обласному центрі та місті Ладижин, а також Козятинському, Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

 

Методом лабораторних досліджень матеріалів, відібраних у хворих, встановлено, що більшість із них хворіють на грип А(H3N2 Гонконг -- сезонний). В інших зафіксовано ще одну форму -- парагрип. Загалом досліджено матеріали у ста госпіталізованих пацієнтів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України