У Львові відбулася прем’єра різдвяної казки-балету «Лускунчик», у якій багато ролей зіграли діти (на знімку). Як розповіла постановник Анастасія Юсупова, у виставі беруть участь також професійні артисти. Партії розподілені як у самій казці — за віком. Діти грають дітей, мишей, ляльок, солдатиків, а також виконують партії Марі, Принца, Лускунчика, Феї Драже. Дорослі артисти балету Львівської опери виконують партії Дросельмеєра, Королеви мишей, Штальбаумів, гостей.

Арт-директор Школи академічного та сучасного балету провідний соліст балету Микола Санжаревський зазначив, що основна мета постановки — популяризація танцювально-балетного мистецтва серед молоді. «Коли діти переглянуть нашу виставу і побачать, що більшість виконавців — це їхні однолітки, у багатьох з’явиться бажання долучитися до танцювального світу».

Перші серйозні партії у «Лускунчику» виконали юні львівські артисти: Олена Івануса (партії Марі та Ляльки), Лана Герасимчук (Лускунчик), Олена Демидова (Марі), Данило Кіш (Принц та Арлекін), Марічка Косовай (лялька Лускунчик), Влад Кались (Принц та Франц), Мальва Варецька та Ганнуся Шевцова (виконавиці партії Феї Драже).

Фото Євгена КРАВСА.