Святкування Різдва у Львові розпочнеться 6 січня о 12.00 встановленням Дідуха на площі Яворського. Це 150 снопиків, які виготовила родина Коцюків, і заввишки вони сягають трьох метрів.

У надвечір’я тисячі туристів перед міською ратушею зможуть спостерігати за інтерактивною виставою-вечерею, яка ознайомить гостей із галицькими традиціями святкування. Господар з господинею накриють великий різдвяний стіл з дванадцятьма пісними стравами і розкажуть про значення кожної з них. Туристів пригостять кутею і узваром, повеселять колядками, а малечу запросять в живий куток.

На проспекті Свободи біля головної ялинки Львова вируватиме різдвяний ярмарок, де можна придбати сувеніри, посмакувати глінтвейном і поласувати різдвяними пампушками і пряниками.

Дух Різдва заповнить центр міста запашною львівською кавою і смачним шоколадом. На ярмарку вас пригостять варениками з маком, капустою, сиром і картоплею. А від вибору сувенірів — вишитих сорочок, картин, дерев’яних яворівських іграшок, кераміки — аж очі розбігатимуться.

Після вечері перед ратушею розпочнуть виступи вертепи і колядуватимуть аж до 18 січня.

На Різдво львів’яни ще поспішають у Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Тут відчинять двері сільські садиби, пройдуть майстер-класи, створять особливу галицьку атмосферу домашнього затишку.

Вперше цього року до святкувань будуть задіяні дворики театрів імені Лесі Українки та Першого академічного театру для дітей та юнацтва. Особливим подарунком стане вистава «Різдвяні чудеса в театрі Лесі», яка розрахована на дітей і дорослих.

Богдан КУШНІР.

Львів.