На Закарпатті своєчасно виплачують зарплати, пенсії, соціальні допомоги. Незабаром відкриють новий хірургічний корпус в обласній лікарні. Про це на брифінгу повідомили голова облради Іван Балога та начальники обласних управлінь: Держказначейства — Іван Шоля, фінансів — Петро Лазар, Пенсійного фонду — Анастасія Пентек, соціального захисту населення — Віктор Мацола.

Зустріч з пресою організували, щоб донести до закарпатців інформацію про соціально-економічну ситуацію в області в нинішніх непростих умовах. Громаді повідомили: надходження до місцевих бюджетів станом на 1 березня виконано на 98,5 відсотка, не дотягнули лише півтора відсотка — це 2,5 мільйона гривень. Не виконали свої планові показники Іршавський, Мукачівський, Рахівський райони. Щодо державного бюджету, то його виконання стосовно показників минулого року по спецфонду становить 117%, до загального фонду — 92%. Уточнюються дані щодо відшкодування податку на додану вартість. Тож фінансування — своєчасне, затримок зарплат, стипендій тощо немає.

Посадовці запевнили, що очолювані ними структури щоденно виконують свої обов’язки. «Працюємо в штатному режимі, без вихідних, системно», — повідомив Віктор Мацола.

Щодо хірургічного корпусу обласної лікарні, то він практично готовий. Відкриють його, не чекаючи на вказівку зі столиці.

Ужгород.