«Усіх співробітників спецпризначення управління Нацполіції Запорізької області, котрі брали участь у боксерському турнірі пам’яті загиблих на Майдані «беркутівців», звільнено з органів внутрішніх справ, — йдеться у відповіді держсекретаря МВС Олексія Тахтая на запит одного із популярних загальноукраїнських інтернет-порталів. — За результатами вивчення відеоматеріалів і доповідей керівництвом ухвалено рішення звільнити усіх співробітників Нацполіції, які брали участь у змаганнях, включно з заступником начальника управління Нацполіції Андрієм Долинним».


Додамо, що «беркутівець» Сергій Цвигун загинув у Києві під час лютневих подій 2014 року. У промовах посадовців під час урочистої частини змагань можна було почути, що «підрозділ можна перейменовувати, але суть його залишиться незмінною», а також про те, що бійців «згуртував Майдан (тільки по інший бік барикад. — Авт.) тощо. А мало не головним призом змагань стала книга «Нескорений «Беркут», написана харківським спецпризначенцем, який втік до Росії, і видана в окупованому Криму. З анотацією, «присвяченою» й українській владі, й керівництву МВС та Генпрокуратури.
Скажемо й кілька слів про запорізьку поліцію. Вона наче й є — «Пріори» катаються з блимавками регулярно, проте наче тієї поліції й немає — особливо в місцях, де правопорядок, правила дорожнього руху порушують щохвилини. Зокрема, в районі Центрального ринку, де ще трохи — і «незаконні» торговці викладуть свій крам на порозі місцевого поліцейського відділку.


Утім, коли приїздять поважні київські гості, то можна тільки пишатися, скільки у нас багато правоохоронців! Або на акціях із захисту вже таки знесених пам’ятників Леніну та Дзержинському. До речі, керував операціями саме полковник Долинний. Він також брав участь у звірячому розгоні запорізького Майдану. Втім, за дивним збігом обставин опинився лише серед свідків, а потім ще й пішов на підвищення.

Запоріжжя.