На Кіровоградщині завершено досудове розслідування кримінального провадження щодо 46-річного злочинця, обвинуваченого у вчиненні резонансних вбивств у Олександрії.

 

Раніше засудженого за вбивства уродженця Волині, достроково звільненого з місць позбавлення волі за "законом Савченко", було затримано співробітниками поліції у серпні минулого року за підозрою в грабежі. Під час слідчих дій було встановлено його причетність до вбивств.

 

Як повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської області, в ході слідства зібрано докази того, що саме обвинувачений пограбував та вбив 13-річного підлітка та 21-річну дівчину. Також зловмисник здійснив розбійний напад, поєднаний із незакінченим замахом на вбивство, ще однієї жительки Олександрії.

 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинувачення ґрунтується на статтях Кримінального кодексу України, що передбачають покарання за умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів особою, що раніше вчиняла умисне вбивство, розбій та грабіж.

 

Згідно з висновком стаціонарної комплексної судово-психолого-психіатричної експертизи обвинувачений є осудним. На час слідства за клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України