29-а сесія Одеської обласної ради розглянула Звернення до громади регіону у зв’язку із загостренням соціально-політичної ситуації в Україні та Одеської області. Голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Скорик, який виступив на сесії, підкреслив: у такій складній ситуації, яку переживає наша країна, головна вимога для всіх, хто бере участь у майданах і антимайданах, автопробігах і пікетах, має бути одна: дотримання вимог закону.
Депутати, що виступали на сесії, засудили рішення Ради Федерації РФ про можливість використання військових формувань на території України та інтервенцію військ збройних сил Російської Федерації.
Депутати обласної ради звернулися до мешканців регіону, політичних сил, рухів із проханням вжити заходів зі стабілізації ситуації, встановлення миру та спокою.
«Місто-герой Одеса та Одеська область, де проживають представники 133 національностей, завжди були мирним, цивілізованим регіоном. Усі учасники політичного процесу повинні дотримуватися виваженої й вивіреної позиції, повинні долати наявні розбіжності винятково демократичним шляхом».
На сесії було повідомлено про складання депутатських повноважень (фракція Партії регіонів) Олексієм Савіним — митрополитом Одеським і Ізмаїльським, обраним по мажоритарному округу в місті Одесі.
Під час роботи сесії відбувався мітинг проросійських організацій, які намагалися узяти штурмом будівлю обласної держадміністрації та вручити депутатам вимогу про проведення референдуму про федеративний устрій України.
Одеса.