У Запоріжжі стоїть добрячий мороз та ще й з поривчастим північним вітром. Втім, що дуже дивує, якраз з похолоданням з’явилися і продавці на ринку, трохи побільшало й зацікавлених щось придбати. До того після Нового року ряди з промисловими товарами взагалі якось обходилися без покупців. Та й продовольча частина ринку мала не набагато кращий вигляд. Тому — як висновок — базари від людей очистили не ожеледиця і навіть не масове закриття бізнесу фізичними особами-підприємцями, а таки передноворічні витрати, які значно спустошили гаманці.

Чи позначилося це все на цінах? Практично ні, коли не рахувати курячі яйця, які подешевшали мінімум на дві гривні. Нині десяток дуже великих можна купити за 20 грн. Свинина вже пропонується в межах 75 грн. за кіло. Вкотре подорожчала курятина і філе вже торгується по ціні свинини. Дорожчає й молоко. Втім, базарні ціни поки що нижчі від тих, що панують у торговельних мережах, де літровий пакет молока — від 16 грн. На базарі можна купити за 14 грн.

Овочі теж поповзли догори. На початку минулого тижня картоплю пропонували по 5,5—6 грн., а наприкінці була на 50 копійок дорожча.

Повільно, але зростають у ціні й крупи дешевої групи — пшенична, ячна, перлова — від 20 до 50 копійок на кілограмі, тобто вже коштують десь у районі шести гривень за кіло.

Стабільно високі ціни на кондитерські вироби, втім, нині тут хоч немає передноворічного ажіотажу, і цукерки та печиво можна купити без черги. Як буде за що...

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.