У Рівному та Млинові відбулися презентації нової поетичної книжки Євгена Цимбалюка «Лінія розмежування» (на знімку). Вона, як каже автор, почала зароджуватися, коли на сході України було створено однойменний територіальний кордон — лінію розмежування як зародок примирення. Але в книжці своя «лінія» — між людськими душами, між їхнім покликанням і реальним життєвим втіленням. Тут своя надія і ворожнеча, добре і зле, щире і самолюбне, високе і приземлене...

 

 

На ці полюси саме і звертає головну увагу письменник. Змальовуючи славні та гіркі реалії України, спонукає до відповідальності за її долю та народ. Особливо у розділі «А-ТО — війна», де наскрізним образом проходять ті, хто поклав за волю своє життя; втратив найдорожче, але не втратив людяності й честі; хто не вийшов з Іловайського котла і став вічною спокутою тим, хто цього котла заварив!..


На відміну від першого, позначеного людським трагізмом і незламною силою волі, другий розділ книги — наскрізь ліричний. Він називається «Провесінь-Осінь земна».


У книжці зібрані твори, що були представлені на Міжнародному конкурсі «Коронація слова» і принесли автору звання лауреата першої премії цього конкурсу. Окремі з них стали піснями. Одна з них (на музику композитора Олександра Бурміцького) — «Благословення мами і батьків заповіт» — у виконанні Олександра та Людмили Бурміцьких прозвучала на презентації «Лінії розмежування».

Рівне.


Колаж наданий автором.