Вінницький військово-медичний клінічний центр Міноборони прийняв на лікування ще 15 поранених із зони АТО.

Додаткові труднощі льотчикам військово-медичного літака «Ан-26» «Віта», яким транспортували поранених, створила негода. 7 лютого, коли аеропорт «Вінниця» приймав медичний борт, був сильний сніг. Попри це екіпаж літака здійснив, як кажуть льотчики, м’яку посадку.

Як повідомили у військово-медичному центрі, поранених доправили з Харкова. Там, у військовому шпиталі, одним надали першу допомогу, інші пройшли первинний курс лікування, а продовжуватимуть його у Вінниці. Двоє з них — у важкому стані, і нині перебувають у реанімаційному відділенні. Поранень зазнали під час бойових дій на Світлодарській дузі, біля селища Зайцеве на Донеччині та біля Попасної Луганської області.

— Разом з медиками нашими захисниками опікуються волонтери, — повідомила координатор волонтерської організації «Бойові бджілки» Лариса Полулях. — Ми допомагаємо футболками, спортивними штанами, цікавимося іншими їхніми потребами...

— Тиждень тому, під час загострення бойових дій під Авдіївкою, у Вінниці прийняли 16 поранених бійців, які її захищали, — повідомив «Голосу України» головний хірург Вінницького військово-медичного центру Ігор Марцинковський. — Медзаклад повністю забезпечено необхідними ліками та препаратами для лікування усіх бійців із зони АТО.

Вл. інф.