Кількасот підприємців Чернігова, Городнянського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів протестували проти нововведень центральної та міської влади. Свою акцію вони назвали "Нас дістало!"

 

Представники малого та середнього бізнесу області виступають проти сплати податків з незароблених доходів, "драконівських" штрафів за порушення законодавства з оплати праці та проти плати за приєднання до електромереж.

 

"Вимоги сьогоднішньої акції до місцевої влади -- зменшення ставки єдиного податку вдвічі і зменшення плати за землю. До Верховної Ради, до Кабміну -- скасування "драконівських" штрафів у 320 тисяч гривень, які нам під ялинку поклав уряд, і плати за приєднання до електромереж. Бо та плата, яка є на сьогодні, непосильна для всіх підприємців", -- зазначила керівник громадської організації підприємців "Сяйво Сіверщини", депутат Чернігівської міськради Ірина Березинець.

 

Також підприємці звертаються щодо зменшення тарифів. "Я на собі вже відчула, коли два дні тому мені принесли платіжку за опалення 100 кв.м. офісного приміщення. За минулий місяць я сплатила 6500 гривень, за січень мені принесли 9300 гривень. Терпець уже просто урвався", -- каже Ірина Березинець.

 

Протестувальники спрямували відповідне звернення до центральної та місцевої влади.

 

Тим часом енергетичний монополіст -- міський підрозділ "Чернігівобленерго" -- відключив від електрики без попередження навіть приміщення обласного товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка, хоча, як запевнив його голова Олександр Шевченко, громадська організація боргів не має.

 

"Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка, знаючи про маніакальні апетити приватизованого "Чернігівобленерго", закликає політичні партії та підприємницькі структури спільно боротися проти монополізму, -- говориться в заяві прес-служби обласного товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка. -- Зрештою, ми переконані, що стратегічні підприємства, такі як "Чернігівобленерго", повинні належати не олігарху -- фінансисту комуністів Григоришину, а мають бути націоналізовані. Особливо в час російсько-української війни".

 

"Якщо ні політичні партії з їх народними депутатами, ні підприємці з їх фінансовими ресурсами не здатні побороти шкідницький монополізм -- невже це доведеться робити "Просвіті?" -- йдеться у заяві просвітян.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України