Уже рік вони вимагають перерахунку пенсій. Для цього є відповідні рішення судів. Але їх весь час відправляють з одного відомства в інше. Тому чернігівські пенсіонери МВС вийшли на протест.

 

Вони можуть вдатися до радикальних кроків, про що сповістили керівництво управління Пенсійного фонду в області. Готові блокувати роботу фонду, допоки їхні вимоги не буде виконано. "Футболять, обіцяють, а питання не вирішено. Налаштовані ми по-бойовому", -- каже координатор ініціативної групи пенсіонерів-правоохоронців колишній начальник чернігівської ДАІ Валентин Авраменко.

 

Колишні правоохоронці вже пікетували сесію обласної ради, тепер черга дійшла до Пенсійного фонду.

 

Пенсіонерів-міліціонерів в області понад п'ять з половиною тисяч. Більшість із них були рядовими та сержантами, відповідно, мають мізерні пенсії -- від 1400 гривень. Вони позбавлені багатьох пільг. В обласному управлінні Пенсійного фонду чекають на роз'яснення з Києва.

 

Між тим, радикальні націоналістичні організації оголосили про проведення 19 лютого в Чернігові маршу власників зброї. Чи приєднаються до них колишні міліціонери -- питання відкрите. "Конституція і закони не гарантують твоєї свободи, -- заявили організатори маршу. -- Тільки особиста легальна зброя захистить твої права".

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України