Кропивницький став першим містом в Україні і 455-м у світі, на вулицях якого запрацювала система "розумного" зовнішнього освітлення OWLET, повідомляє прес-служба міської ради.

 

"Сьогодні ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками і включеними в єдину систему OWLET, -- стверджує заступник міського голови Олександр Мосін. -- Електронна система керування дає змогу диспетчеру бачити повну картину роботи кожного світильника. В разі виходу якоїсь лампи з ладу інформація про це відразу з'являється на моніторі комп'ютера. А головне, тепер ми маємо можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку залежно від тривалості дня чи виключати частину світлових точок у нічний час".

 

Загалом у системі OWLET поки що об'єднано114 світлових точок по вулицях Ушакова, Садова, Верхня Пермська і частина Великої Перспективної. Крім зручностей для жителів міста, система дає можливість істотно економити кошти міського бюджету. Для прикладу, стверджують фахівці, 33 лампи по вулиці Садовій при переведенні в режим 10-відсоткової номінальної потужності в нічний час споживатимуть всього 150 Вт.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кропивницький.

 

Голос України