На перші спільні патрулювання вийшли прикордонники Чопського загону та працівники лісових господарств двох прикордонних районів Закарпаття -- Ужгородського та Великоберезнянського (на знімку). Спільно вони обстежують просіки вздовж лінії державної межі на ділянках відповідальності відділів "Гута", "Великий Березний" та "Верховина Бистра". Мета -- посилити контроль за фауною і флорою, виявлення осіб, які намагаються порушити законодавство з прикордонних та природоохоронних питань.

 

Фото надано
Чопським прикордонним загоном.

 

Домовленість про спільні дії укладено під час робочих зустрічей, які проходили на базі лісництв Ужгородського та Великоберезнянського лісгоспів. У нарадах брали участь також начальники відділів прикордонної служби "Верховина Бистра", "Стужиця", "Новоселиця", "Княгиня", "Гута", "Великий Березний" та "Ужгород", а також керівники Ужанського національного природного парку.

 

Домовлено про взаємні зобов'язання, повідомили з прес-служби Чопського прикордонного загону. Так, лісівники братимуть участь в охороні кордону у складі громадських формувань та інформуватимуть вартових рубежів про випадки порушень або підготовку до порушення законодавства з прикордонних питань.

 

А "зелені берети" також зобов'язалися інформувати лісову охорону про зловживання і затримувати порушників.

 

Такі спільні зусилля стануть на заваді незаконним діям на прикордонні. Зокрема, браконьєрству та самовільній вирубці лісу.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України