Нещодавно десять викладачів та науковців Київського національного університету імені Тараса Шевченка стажувалися в британському університеті Бат Спа за програмою Європейського союзу Еразмус+. Вона орієнтована на мобільність студентів і викладачів вишів країн ЄС та держав-партнерів.


Упродовж інтенсивного стажування українські викладачі й дослідники знайомилися із ключовими аспектами ведення освітнього процесу й наукової діяльності університету Бат Спа. «Контакти, що з’явилися під час стажування, додали інноваційних ідей співпраці між факультетами двох університетів. Плануємо інтенсифікувати взаємодію у сферах комп’ютерних наук та кібернетики, економіки, філології, журналістики, біології, післядипломної освіти. Тепер прийматимемо в Києві групу британських викладачів на чолі з віце-канцлером університету Бат Спа професором Крістіною Слейд», — зазначив начальник відділу міжнародного співробітництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Кравченко.


До речі, зараз аспірантка факультету комп’ютерних наук та кібернетики Національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Яйлимова стажується у цьому британському університеті. Вона займається дослідженнями у сфері процесів розробки програмного забезпечення.


Університет Бат Спа постійно займає високі позиції у кваліфікаційних рейтингах Великої Британії. Університет має всі необхідні ресурси для професійної підготовки фахівців у сфері медіа, комунікаційних студій та комп’ютерних технологій.

 


На знімку: викладачі київського університету під час стажування в університеті Бат Спа (місто Бат, Велика Британія).

Фото автора.