Не стало народного депутата України четвертого і п’ятого скликань Миколи Одайника. У травні нинішнього року йому виповнилося б 64. Поховають його 19 березня у рідному селі Яланець на Вінниччині.

 

Інформацію про смерть народного депутата підтвердила заступник голови Томашпільської районної ради Лариса Нароган. Земляки кажуть, Микола Одайник важко пережив смерть одного з двох своїх синів. Відтоді став скаржитися на біль у серці. За попередньою інформацією, саме від серцевої хвороби пішов з життя. Найбільше заявив про себе перед земляками, коли після двадцяти років навчання і роботи в Києві у 1996 році повернувся у рідне село (закінчив Київський інженерно-будівельний інститут, працював у виші старшим науковим співробітником).

 

- З його приходом люди відчули, що в селі з’явився справжній господар, - розповів «Голосу України» земляк Одайника, керівник Держродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук. – Микола Миколайович очолив тоді місцеве СТОВ «Яланецьке». Це було єдине село в районі, де на той час будували ферми, при Одайнику їх збудували дві, а старі відремонтували. Поголів’я корів довели з 150-ти до шестиста. Тваринники мали добру зарплату. На роботу на фермах записували в чергу. Земля не пустувала. Запам’ятався ще тим, що строгим був у ставленні до п’яниць.

 

У 2002 році під час виборів до Верховної Ради Одайник йшов самовисуванцем. Разом з ним на виборчому окрузі №18 (Вінницька область) за мандат депутата змагалися ще десятеро претендентів. Миколу Миколайовича підтримали майже 45 відсотків виборців. Нардепом п’ятого скликання Одайник став за списками партії «Наша Україна». «Микола Миколайович проживав у Києві, але часто навідувався у село, - розповів сільський голова Яланця Микола Савчук. - Тут у нього рідня – брат, дві сестри». У померлого залишилися також дружина і син. Поховають Миколу Одайника у рідному селі 19 березня.

 

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям покійного.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України