У Вінниці активісти Національного корпусу блокують одне з відділень "Сбербанку" на проспекті Коцюбинського. На вхідні двері почепили ланцюг з колодкою, вікна майже повністю обклеїли листівками. "Увага! Це банк країни-агресора, -- зазначено на листівках. -- Він буде закритий. Терміново забирайте свої гроші!". Загалом зібралося приблизно 30 активістів. Окремі з них забралися на дах будівлі і запалили димову шашку.

 

-- Ми не маємо наміру проникати у приміщення чи руйнувати його, -- уточнив один з пікетувальників в однострої з написом "Національний Корпус". -- Наша мета -- підтримати загальну акцію блокування роботи російських банків. У нас війна, майже кожен день гинуть молоді хлопці, яких вбивають з російської зброї. Не можуть структури країни-агресора залишатися на нашій території.

 

Активісти стверджують, що тим само привертають увагу вінничан до того, щоб забирали вкладені кошти в названу банківську структуру. Крім листівок, вікна банківського відділення облили червоною фарбою. Напередодні про акцію було повідомлено в соціальних мережах. Мабуть, тому працівники установи не з'явилися на робочі місця.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України