Мабуть, через те, що на Запоріжжі вітряно, за останню добу сталося відразу кілька пожеж. Горіли приватні сільські будинки, ледь вдалося загасити й десятиповерхівку, де на одному балконі пожежа розпочалася, а на інший перекинулася. Втім, найрезонанснішим став невдалий підпал будинку депутата Мелітопольської міськради. Три "коктейлі Молотова" тільки дивом не залетіли у одне із вікон двоповерхового будинку у провулку Чкалова. На щастя, цегла зайнятися не змогла, тому все закінчилося лише палаючою на стіні горючою сумішшю. Поліція прибула швидко, проте зловмисників піймати не змогла.

 

"Голос України" вже розповідав про серію підпалів об'єктів однієї з аптечних мереж Мелітополя. Після опівночі двоє зловмисників встигли закинути "коктейлі Молотова" до двох аптек. Співробітники охоронної фірми ледь їх не спіймали. Та, залишивши знаряддя підпалу, невідомі перебігли через залізницю і зникли в темряві. Пізніше з'явилося уточнення, що власником згаданої аптечної мережі є один із депутатів міськради.

 

Та чи існує якийсь зв'язок між серією "депутатських" підпалів у Мелітополі, встановить слідство. Варто додати, що згадане місто ще до війни на сході "славилося" майже постійними вибухами автівок бізнесменів, офісів фірм чи банківських відділень. Тепер ось перейшли на "коктейлі Молотова"...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України