Головні лікарі 15 лікарень Львова направили керівництву держави та області колективне звернення, в якому застерігають, що сміттєвий колапс може призвести до поширення інфекційних захворювань.

 

Гори сміття тепер можна побачити не тільки в житлових мікрорайонах, а й біля медичних закладів. На нараді в управлінні охорони здоров'я медики вирішили звернутися по допомогу до всіх вищих органів влади.

 

"Ми не можемо залишатися мовчазними, коли перед нашими очима чиниться злочин проти здоров'я та життя людей нашого міста. Протягом десяти місяців смітники систематично переповнені та не вивозяться багато днів. Це загрожує не лише естетичному виду міста, а й несе пряму небезпеку життю людей, порушується їхнє конституційне право. Внаслідок цього наше місто опинилося на краю екологічної прірви, загрози поширення епідемій та гризунів. Ми більше не можемо мовчати", -- йдеться у зверненні медиків, які закликають прийти на допомогу Львову.

 

Уся проблема в тому, що Грибовицьке звалище закрили, а інші міста на своїх полігонах відмовляються приймати львівське сміття, поки вирішується питання будівництва нового переробного заводу для утилізації відходів.

 

Питання сміттєвого колапсу 5 квітня планують розглянути на позачерговій сесії Львівської обласної ради і заслухати з цього приводу звіт голови ОДА Олега Синютки.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України