Рішення про підтримку начальника УМВС України у Закарпатській області генерал-майора міліції Василя Варцаби, якого напередодні звільнили з обійманої посади, ухвалили на спільній нараді керівництва та особового складу облуправління міліції, представників громадськості, Правого сектора та «Карпатської Січі».

Керівники Правого сектора наголосили: вони не мають жодних претензій до дій правоохоронців і керівництва УМВС під час останніх подій. Нині головне завдання — забезпечити мир і громадський спокій, не допустити скоєння злочинів і масових заворушень на території Закарпаття, несанкціонованого застосування зброї тощо. Тому міліція разом з громадськістю патрулюватиме автошляхи, вулиці в містах і в’їзди в область на перевалах, повідомили «Голосу України» в секторі зв’язків з громадськістю обласного УМВС.

Учасники наради наголосили, що працівники міліції повинні самі визначитися з кандидатурою свого начальника, а Київ має врахувати цю позицію. Після вивчення думки міськрайвідділів підготують відповідне звернення до профільного міністерства. Все-таки професіоналізм і досвід повинні переважати.