Дві фігури манекенів-школярів із сумками за плечима встановили у Вінниці біля пішохідного переходу на оновленому проспекті Космонавтів (на знімку). Міський голова Сергій Моргунов написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що це один із заходів, які міська влада впроваджує задля безпеки пішоходів.

— Така практика поширена в європейських містах, — йдеться у повідомленні очільника Вінниці. — На одній з нарад вирішили підвищити безпеку на пішохідних переходах біля шкіл та дитячих садків. Очікуємо, що водії будуть більш уважними під час руху у таких місцях.

За словами Сергія Моргунова, дві перші фігури зацікавили не тільки водіїв, а й пішоходів, які фотографуються поруч. Манекени яскравого помаранчевого кольору, покриті спеціальною фарбою, що відсвічує у темну пору доби. Ще одна новація — дообладнання дорожніх знаків світлодіодними елементами, що забезпечують їх підсвічування у темний час. Це вже зроблено на пішохідному переході біля міської школи № 4. Загалом встановлення манекенів і світлодіодного освітлення передбачено на переходах біля 16 шкіл, тобто біля половини навчальних закладів обласного центру.

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

Вінниця.