Понад 350 аптек на Вінниччині беруть участь у програмі "Доступні ліки". Виписано 60 тисяч рецептів на придбання лікарських засобів за кошти держави. Поки що ліки придбано за менш як половину з них.

 

Серед причин, чому не всі рецепти отоварено, директор департаменту охорони здоров'я Вінницької облдержадміністрації Людмила Грабович назвала обмежену кількість ліків, відсутність повного асортименту, а також малорозгалужену мережу аптечних закладів у сільській місцевості.

 

За словами посадовця, субвенція на реалізацію названої програми для області становить 20,5 мільйона гривень. Програма діє з 1 квітня ц. р. Кожен день лікарі виписували приблизно по дві тисячі рецептів. Як стверджує директор департаменту, до роботи залучено понад 350 аптек та аптечних пунктів. Це один із кращих показників у державі. Найбільше їх у Тростянецькому, Козятинському, Шаргородському, Літинському, Погребищенському та Тиврівському районах. Тим часом в окремих з них договори не укладено з жодною аптекою. З понад однієї тисячі сільських населених пунктів безплатні ліки реалізують тільки у 63 аптеках.

 

Нагадаємо, держава відшкодовує вартість ліків від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України