Дев’ятнадцятого травня Петрові Павловичу Ребру виповнилося б 85. Ще на початку 1960-х він — тоді голова обласної організації Спілки письменників, започаткував літературний фестиваль «Поетичний травень» — з гостями з усього Союзу, з численними концертами в районах області. Останніми роками масштаби свята значно скоротилися, втім, заключний концерт фестивалю — завжди з аншлагом.


Цього року фінальна зустріч з поціновувачами поезії відбудеться 26 травня, а поки колеги Петра Павловича відвідали його малу батьківщину — село Білоцерківку Більмацького району. Побував «поетичний десант» і в батьківській хаті поета, поспілкувався зі старшим братом Григорієм Павловичем Ребром. Відбулася також цікава зустріч з читачами в райцентрі.


Ще однією подією «Поетичного травня» стало оприлюднення списку лауреатів обласної літературно-мистецької премії імені Петра Ребра. Цьогоріч ними стали поет і журналіст Пилип Юрик, телеведуча Оксана Гладій, співак і композитор Анатолій Сердюк, літописець сьогоднішнього запорізького літературного процесу Віра Юрик (Середа). Кошти для виплати премії виділено з обласного бюджету.

Запоріжжя.