Шановні друзі!

Щиро вітаю з 200-річним ювілеєм університету.

За роки своєї славної історії ваш навчальний заклад, що починав як структурний підрозділ при Рішельєвському ліцеї, поступово перетворився на один із найбільших в Одесі за кількістю студентів та провідних у країні з підготовки вчительських кадрів. Справжня гордість університету — його педагоги-вчені, студенти та випускники, які зробили безцінний внесок у піднесення національної освіти і науки на світовий рівень.

Нині ваш заклад є флагманом педагогічної освіти на півдні України, де успішно функціонує 17 визнаних наукових шкіл, ведеться підготовка за майже 60 спеціальностями та спеціалізаціями студентів, аспірантів та докторантів у 15 інститутах і на факультетах.

Ваш університет відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. За трудові досягнення на освітянській ниві він не раз відзначався державними і зарубіжними нагородами.

Тож бажаю кожному з вас міцного здоров’я, сімейного щастя, а вашому високопрофесійному колективу — підкорення нових висот. Переконаний, що ви і надалі будете зберігати та примножувати традиції своєї альма-матер, сприяючи прогресу національної науки та розвитку української вищої школи.

Андрій ПАРУБІЙ,
Голова Верховної Ради України.