Командно-штабні навчання з питань територіальної оборони провели на базі Могилів-Подільського прикордонного загону на Вінниччині.

Керівники райдержадміністрацій, міські голови та військові комісари, обласний і районні, відпрацювали завдання зі стрільби з автоматів та пістолетів, організації роботи в умовах запровадження військового стану чи техногенних катастроф. Під час припинення дестабілізуючих дій радикально налаштованих груп людей, які намагалися заблокувати міжнародний пункт пропуску на кордоні з Молдовою, застосували шумові гранати та сльозогінний газ.

— Уперше до тренувань із захисту території залучили підрозділи Національної гвардії, Національної поліції та прикордонного загону, що дислокуються в області, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Узгоджувати дії маємо до того, як виникне надзвичайна ситуація. Наш обов’язок — спільними зусиллями гарантувати мешканцям краю безпеку. Таким є головне завдання. Тим більше, що регіон має свою особливість — частина його території межує з невизнаною Придністровською молдовською республікою.

Ще одна особливість навчань полягала в тому, що до них долучилися демобілізовані воїни із зони АТО. Колишні бійці виконували роль інструкторів.

Віктор СКРИПНИК.