Французька компанія «Egіs» розробила для Львова стратегію поводження з твердими побутовими відходами. Програма передбачає весь комплекс робіт, починаючи зі збору відходів і закінчуючи переробкою та утилізацією.


Як заявив на презентації керівник проекту Крістофер Раунд, найкращою ділянкою для сміттєпереробного заводу визнано територію ТЕЦ-2 у Львові, яка відповідає технічним та природоохоронним параметрам, доступна з погляду наявності інфраструктури.


Розроблений проект фінансується французьким урядом, відповідатиме він усім європейським стандартам. Компанія має досвід розв’язання сміттєвих проблем у Марселі. Вже у серпні розпочнеться проектування заводу з переробки твердих відходів у Львові.


Наступним етапом, як розповіли «Голосу України» у міській раді, стане рекультивація полігона в Грибовичах, яку планують розпочати наприкінці року. Французи вивчають кілька варіантів, щоб нейтралізувати будь-який негативний вплив на екологію. Роботи з укріпленням дамби затягуються, бо тривають ще переговори з Малехівською сільською радою.


Місцеві громади, навчені гірким досвідом, активно цікавляться всіма деталями стратегії поводження з твердими відходами.