Такий шлях розвитку для Хмельницького окреслили на масштабному Форумі економічного розвитку, де влада, підприємці, виробничники та науковці намагалися виробити стратегію розвитку обласного центру до 2025 року. На форумі обговорили 10 інвестиційних проектів, які мають зробити Хмельницький економічно успішним, сучасним і комфортним для життя містом. Усі вони спрямовані на розв’язання найгостріших проблем населеного пункту. Тому влада не просто розповіла про них, а намагалася зацікавити майбутніх інвесторів. Причому не тільки перспективними інвестиціями, а й підтримкою зі свого боку.

 

Один із проектів, представлених на Форумі економічного розвитку Хмельницького, передбачає вже в найближчому майбутньому перепрофілювання торговельного центру на швейне виробництво.


Фото з матеріалів конференції.

Зокрема, у місті хочуть створити індустріальний парк «Хмельницький». Для його учасників передбачаються звільнення від пайової участі у розвиток інфраструктури міста, надання безвідсоткових кредитів і цільового фінансування на безповоротній основі та звільнення від сплати ввізного мита під час імпортування певного устаткування та обладнання.


Зростанню ділової активності і кількості підприємств мають допомогти і нові сучасні логістичні центри. А продовженням цього проекту має стати відродження аеропорту. Адже наразі найближчі міжнародні летовища розташовані у Львові та Києві. Вже багато років «небесні ворота» міста зачинені. Тож ідеться не просто про відновлення, а фактично про створення нового об’єкта і його інфраструктури.


Показовим є те, що хмельничани хочуть поряд із торговельними майданчиками відроджувати виробничі. Зокрема, йдеться і про те, щоб приміщення потужного торговельного центру «Європа» перетворити на швейне виробництво. Зробити це запрошують приватних інвесторів.


А для того, щоб просувати та популяризувати продукцію легкої промисловості місцевих виробників, налагоджувати партнерські відносини та ефективну роботу між виробниками, постачальниками, професійними дизайнерами, модельєрами і стилістами, хочуть на базі старого кінотеатру створити фешн-платформу. Очікують, що торговельні майданчики, подіум для показів, фешн-фестивалів стануть гідними конкурентами торговельним рядам із привізним крамом.


Поки що все це лише плани. Але форум і було скликано для того, щоб зацікавити грошовитий бізнес, дати йому змогу успішно вкладати свої капітали, котрі принесуть прибутки інвесторам і водночас користь місту.

Хмельницький.