Активісти Кіровоградщини заблокували рух фури перевізника ФОП «Шевченко» через ймовірну її перевантаженість. Вантажівку, яка рухалася з Сумської області в Миколаївську, зупинили представники Укртрансбезпеки біля села Суботці Знам’янського району минулої п’ятниці. Більше двох діб контролери та активісти намагалися визначити реальну вагу транспортного засобу, проте не могли цього зробити через нібито поломку фури (як стверджував водій).

Уранці минулої неділі сертифіковані експерти Науково-дослідного інституту за зверненням правоохоронців були готові взяти проби зерна та провести необхідні заміри, щоб визначити вагу насіння соняшнику. Проте власник транспортного засобу не дав на це дозволу.
Поки сам підприємець намагався ще однією вантажівкою відтягти фуру за місцем призначення, біля Кропивницького встановили пересувний контрольно-ваговий комплекс. Працівники Укртрансбезпеки, правоохоронці та активісти разом умовили керівника підприємства заїхати на ваги. Проте, коли ваговий комплекс проїжджала перша фура-тягач, в її колесах різко спрацювали гальма і буквально розірвали доріжки комплексу.
Традиційно виручили співробітники ДСНС, які відбуксирували перевантажену фуру до Кропивницького за допомогою спецтехніки. А зважування, яке врешті-решт таки вдалося зробити, підтвердило — авто разом із вантажем затягнуло на понад 65 тонн (на 21 тонну більше допустимої для перевезень дорогами України ваги). Підприємець переклав усю відповідальність на водія. Та, попри те, за рух з перевантаженням йому доведеться сплатити штраф у розмірі 5 400 євро.
 


Фото Валерія ЛЕБЕДЯ.