Щонайменше 65 людей вважають зниклими внаслідок пожежі у 24-поверховому житловому будинку Гренфелл-тауер у Лондоні, яка спалахнула в ніч на середу і тривала понад добу, інформує ВВС-Україна. 
Поліція підтвердила загибель 30 осіб, однак там прогнозують, що кількість загиблих буде значно більша. Агентство Reuters цитує керівника лондонської поліції Стюарта Канді: «Я сподіваюся, що це не буде тризначна цифра».
У п’ятницю британський таблоїд The Sun надрукував схему будинку і прізвища всіх його мешканців, зв’язок з якими було втрачено. Серед зниклих багато дітей. Пошук тіл ускладнює нинішній стан будинку. В четвер пошукові роботи тимчасово припинили. Керівниця пожежної служби Лондона Дені Коттон заявила, що пошуки буде поновлено, щойно експерти переконаються, що будівельні конструкції не заваляться.
Прем’єрка Великої Британії Тереза Мей закликала до масштабного розслідування причин пожежі. «Ми повинні знати, що сталося, і нам потрібні пояснення, — цитує Мей AFP. — Ми повинні це пояснити родинам, людям, які втратили близьких та свої домівки».