Чергову спробу захопити агропідприємство «Нива 2010» вчинили понад три десятки озброєних невідомих минулого понеділка.
Як повідомили мешканці села Бережинка Кіровоградського району, нападники планували закріпитися надовго: привезли із собою продукти, матраци, ковдри тощо. Силою змусили охоронців залишити територію підприємства. Але втрутилися місцеві селяни. Втікаючи від них, зловмисники відстрілювались і підпалили пшеничне поле. Пожежу швидко локалізували, а нападників затримали.
За офіційним повідомленням ГУ Нацполіції, «група осіб прибула до території сільгосппідприємства на мікроавтобусах, змусила вийти з офісного приміщення охоронців, однак захопити будівлю остаточно їм так і не вдалося через спротив місцевих жителів».
Інформацію за ч. 3 ст. 206-2 ККУ («протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації») внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Загалом затримано 31(!) особу.
Це вже третя спроба рейдерського захоплення фермерського господарства «Нива 2010». У травні було затримано майже півтора десятка озброєних нападників. У середині червня рейдери повторили спробу. Щоразу їхня кількість зростає.

Кіровоградська область.