Майже 15 мільйонів гривень отримали військові підрозділи Вінниччини з обласного бюджету в минулому і нинішньому році.

— Комплексна програма «Безпечна Вінниччина — взаємна відповідальність влади та громад», затверджена рішенням сесії облради на початку 2016-го, фінансується найкраще з усіх програм в області, — зазначив директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко. — Протягом минулого року з бюджету виділили на потреби військових дев’ять мільйонів гривень, а нинішнього — 5,8 мільйона гривень. Загалом виходить майже 15 мільйонів.
Гроші витрачено на потреби підшефних військових частин, що дислокуються в регіоні, та проведення низки командно-штабних навчань із територіальної оборони.
— Програму необхідно розширити, — каже перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Слід передбачити виділення коштів на увічнення пам’яті загиблих захисників країни. З таким проханням до обласної влади звернулося керівництво Могилів-Подільського прикордонного загону. Таке само звернення є з Гайсина, де на Алеї слави планують встановити пам’ятник загиблим бійцям, 14 з яких не повернулися із зони бойових дій.