До 20 липня Львівська ОДА має виділити ділянку для нового полігона твердих побутових відходів, заявив під час брифінгу заступник львівського міського голови Сергій Бабак. Він наголосив, що таке рішення ухвалила держкомісія з надзвичайних ситуацій. Тим часом у самому місті працюють над проектом сміттєпереробного заводу, який планують розмістити на території комунальної ТЕЦ-2. За словами Сергія Бабака, там має бути біо-ТЕЦ, яка працюватиме за рахунок сміття, що має замінити газ. «Там заплановано сортування, компостування і спалювання», — зазначив посадовець.
Тим часом обласна адміністрація нещодавно запропонувала понад 10 ділянок на території регіону, де може з’явитися такий завод. Усі вони мають пройти громадські слухання, щоб з’ясувати, яка саме громада погодиться на будівництво підприємства — загалом їх має бути три.
На останній сесії міськради депутати погодилися передати функції зі збору та вивезення ТПВ зі Львова обласній владі. Нині, за словами Сергія Бабака, триває підготовка відповідних документів. Окрім того, до 10 липня львівська міськрада готова перерахувати перші 25 млн. грн.