Систему безготівкової оплати проїзду в автобусах за допомогою смартфона запровадили в Олександрії на Кіровоградщині. Нововведення вдалося запустити завдяки співпраці «ПриватБанку» та Олександрійської міськради. Пілотний проект стартував на міських автобусних маршрутах № 3, 4, 15.
Щоб придбати й закомпостувати електронний квиток, пасажиру необхідно встановити в смартфоні мобільний додаток «Приват24», додати в нього картку будь-якого банку та відсканувати QR-код зі спеціального стікера, розміщеного в салоні автобуса. Електронний квиток не виключає можливості звичайного розрахунку через кондуктора.
У рамках акції до 1 вересня пасажирам, які здійснили дві та більше поїздок протягом дня, на рахунок повертатимуть кошти за одну поїздку.
Таким чином, Олександрія стала 12-м містом в Україні, яке запровадило безготівкову оплату проїзду в міському транспорті. Нині цим сервісом уже користуються жителі Львова, Херсона, Дніпра, Івано-Франківська, Чернігова, Конотопа, Білої Церкви, Сум, Запоріжжя, Хмельницького та Черкас.