На Вінниччині протягом першого півріччя нинішнього року 21 тисяча осіб позбулися статусу безробітних. Знайти роботу їм вдалося за сприяння обласного і районних центрів зайнятості населення.
— Роботу отримали більше людей, ніж за такий само період 2016 року, — каже заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості населення Світлана Аляб’єва. — Загалом на чотири відсотки збільшили кількість зайнятих. Досягти цього вдалося насамперед завдяки активізації співпраці з роботодавцями. Не тільки наша служба звертається до них, вони самі активніше пропонують послуги.
За словами Світлани Аляб’євої, 24 тисячі вакансій надали роботодавці з початку року, збільшивши їх кількість порівняно з таким само періодом 2016-го на 2,2 тисячі. Центри зайнятості задовольнили запит на понад 80 відсотків вакантних місць. Найбільше робочих рук нині потребують три підприємства з іноземним капіталом. По 2,5 тисячі працівників шукають два нові заводи з виготовлення деталей до автомобілів, що створюються у Вінниці і райцентрі Немирів. Вінницьке підприємство розпочне роботу вже у вересні. До кінця року планують запустити виробничий процес на заводі з виготовлення холодильного обладнання. Для обслуговування технологічних ліній першої черги потрібно понад 500 робітників. Загалом тут працюватимуть майже дві тисячі осіб. А ще в області триває будівництво нового молокопереробного підприємства.