Українець Андрій Говоров (на знімку) виборов золоту нагороду на літній Універсіаді-2017, яка триває у Тайбеї (Тайвань). Він переміг на своїй коронній дистанції — 50 метрів батерфляєм. У фіналі уродженець українського Севастополя, представник Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара показав час 22,90, що є новим рекордом Універсіад!

Фото medіa.gov.taіpeі

Цей заплив приніс до скарбнички збірної України ще й бронзову нагороду. Її виборов студент Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Андрій Хлопцов (чемпіон І Європейських ігор-2015 у Баку). Причому Хлопцов розділив третю сходинку п’єдесталу з бразильцем Енріке де Соузою Мартінсом. Обидва показали час 23,54. «Срібло» дісталося Андрію Жилкіну з РФ (23,40).
«Золото» Говорова стало для України другим на нинішній Універсіаді. Нагадаємо, першу медаль найвищого ґатунку також виборов плавець — студент Рівненського державного гуманітарного університету Михайло Романчук. Він виграв заплив на 400 метрів вільним стилем.
«Золотим» став для нас ранок вівторка. Чемпіоном Універсіади в багатоборстві став уславлений український гімнаст, студент Національного університету фізичного виховання  спорту Олег Верняєв (на знімку).

На початок учорашнього дня в активі України було три золоті, дві срібні і три бронзові нагороди.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.