Лауреатами 25-ї всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського за 2017 рік стали двоє літераторів з Вінниці — поет Сергій Татчин (збірка поезій «Пташка») та прозаїк і драматург Наталка Доляк (роман-біографія «Загублений між війнами»).


— Нинішнього року переможців визначали у двох номінаціях: «Художня література» та «Науково-популярна література», — розповів «Голосу України» голова обласної письменницької організації член конкурсної комісії Михайло Каменюк. — У першій із них представили твори 16 авторів із різних областей держави, зокрема і столиці; у другій було шість книг. Щоб максимально уважно і об’єктивно підійти до визначення переможців, голосували у два етапи.

Спочатку відібрали три кращі твори у кожній номінації, а після цього кожен із 13 членів комісії назвав по одному прізвищу.


Імена нових лауреатів відомі не тільки на Вінниччині. Наталка Доляк двічі перемагала у конкурсі «Коронація слова», вона автор п’яти романів і декількох п’єс, кіносценарію. Так само з інтересом сприймає сучасний читач поезію Татчина.


Голова конкурсної комісії заступник керівника Вінницької ОДА Ігор Івасюк зазначив, що премія імені Великого Сонцепоклонника, так вінничани називають свого талановитого земляка Михайла Коцюбинського, дає можливість показати свої творчі роботи молодим майстрам слова.


Вінницька область.