Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив журналістам, що Анкара підписала угоду з Росією про купівлю систем протиповітряної оборони й навіть виплатила частину суми. За його словами, умови договору обговорювалися експертами двох країн кілька місяців за тиску з боку третіх країн, які намагалися запобігти цій угоді.

"Турецька Республіка має повне право не обговорювати принципи своєї незалежності або ухвалення незалежного рішення про зміцнення оборони. Більше того, ми зобов'язані вживати запобіжних і безпекових заходів для захисту нашої країни. Якщо нам важко забезпечити якийсь захист у певний момент на певній території, ми повинні самі вирішити, що будемо робити, хоча нашим ініціативам часто заважають", -- цитує президента турецька газета Hurriyet.

Ердоган оголосив про майбутню купівлю систем S-400 на зустрічі з членами парламенту ще наприкінці минулого року. А потім почалися переговори між Москвою і Анкарою, які президент Туреччини назвав непростими. "Процес продовжиться з наданням кредиту з боку Росії. Я, як і пан Путін, налаштований на це", -- заявив президент Туреччини.