Ужгород:

До свого 1124-го дня народження давній Ужгород причепурився і осучаснився. Команда міського голови Богдана Андріїва працює результативно. Це бачать і містяни, й гості. Може, не все вдається по-європейськи якісно, але зрушення очевидні.

 

На знімку: святкова літургія у найдавнішому храмі Ужгорода — Горянській ротонді — відбулася у неділю.


Фото надане міськрадою.

Святу передувало традиційне урочисте віче у великій залі Закарпатської обласної філармонії, де зібралися колишні керівники міста, почесні громадяни, гості з європейських міст-побратимів, делегації з різних областей України.


— Ужгород, хоч і є найменшим обласним центром України, проте має багату і давню історію і, я упевнений, матиме прекрасне майбутнє, —зауважив у вітальному слові Богдан Андріїв. Очільник міста також подякував за підтримку керівництву обласної ради та ОДА, депутатам. Згадали всіх, хто творив і творить місто, збагачує його традиції.


На свій день народження Ужгород постав у всій красі та різноманітті. На площі Театральній демонстрували своє мистецтво духовий оркестр обласної поліції, уславлені дитячі танцювальні колективи, на набережній навпроти облмуздрамтеатру виступали студія сучасного танцю «Бліц», симфонічний оркестр облфілармонії і рок-гурт «Рокаш». Давні народні закарпатські традиції — винобрання і весілля — представив уславлений Закарпатський народний хор.


Крім того, стартували ХІІІ спортивні ігри школярів «Олімпійські надії-2017», безплатно працювала дитяча залізниця, проведено День без автомобіля у рамках європейського тижня мобільності, автосалон під відкритим небом, ярмарок сувенірів, випробування нового великого автобуса «Електрон» для міських перевезень... А ще діяла «солодка вулиця» і нарешті Ужгород став судноплавним — таку цікавинку подарувало водне таксі, яке курсувало через Уж з лівого берега на правий. Одне слово, було все — і для душі, і для тіла та приємного відпочинку. Тож, най тобі й надалі таланить, славний граде над Ужем!..