У понеділок турецька автодорожня компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» розпочала капітальний ремонт траси державного значення Нижні Ворота — Воловець — Міжгір’я (на знімку).

За словами голови ОДА Геннадія Москаля, роботи тривають від перевалу над Воловцем (поблизу газокомпресорної станції) у бік Нижніх Воріт. Для виконання запланованих робіт ТОВ «Онур» побудувало поблизу гірського райцентру Воловець новий сучасний асфальтний завод, а також підприємство з виготовлення асфальтобетонної суміші. До кінця нинішнього «дорожнього сезону», якщо дозволить погода, «Онур» прокладе суцільний асфальт від селища Нижні Ворота, що розташоване уздовж траси Київ — Чоп, до районного центру Воловець, а наступного року продовжить роботу до іншого райцентру — Міжгір’я.
— Ця автотраса збігається з одним із найбільших туристичних маршрутів на Закарпатті, який веде від траси Київ — Чоп до озера Синевир з Реабілітаційним центром для бурих ведмедів, Колочави з її музеями, а також численних лижних підйомників на Міжгірщині та Воловеччині, — додає очільник області.
Фінансуватимуться роботи, запевняють в ОДА, за рахунок дорожнього експерименту — надходжень від перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових показників.

Фото надане прес-службою ОДА.