Прес-служба Білого дому повідомила, що президент США Дональд Трамп заблокував фінансування культурних і освітніх обмінів із чотирма країнами на 2018-й фінансовий рік. «Сполучені Штати не надаватимуть негуманітарну допомогу, а також таку, що не пов’язана з торгівлею, та не дозволять фінансувати участь у програмах освітнього та культурного обміну офіційних осіб або співробітників урядів Еритреї, КНДР, Росії та Сирії», — наголошено в повідомленні.
У п’ятницю президент США Дональд Трамп підписав меморандум про розподіл між держсекретарем, міністром фінансів і директором національної розвідки повноважень щодо посилення санкцій стосовно Росії, Ірану і КНДР, повідомляє Білий дім. Керувати санкціями проти РФ, Ірану та Північної Кореї доручено державному секретарю Рексу Тіллерсону. Він працюватиме в напрямі закріплення санкцій, запроваджених адміністрацією колишнього президента США Барака Обами через ситуацію в Україні.
Агентство Reuters повідомляє, що меморандум є першим кроком президента Трампа в питанні імплементації закону про санкції стосовно Росії, КНДР і Ірану.
Окрім того, міністерство фінансів США розмістило на своєму сайті інформацію, що з 28 листопада набудуть чинності нові санкції проти Росії. Повідомляється також про посилення обмежень у фінансуванні банків і компаній нафтогазового та енергетичного секторів Росії, інформує ВВС-Україна. Відтепер російським компаніям заборонено проводити операції, надавати фінансування або здійснювати інші грошові операції із компаніями, що є під санкціями, на термін більш ніж 14 днів. Досі такий термін визначали в 30 днів. В енергетичному секторі термін кредитування скорочено з 90 до 60 днів, роз’яснив мінфін США.